Wie ben ik?

Ik ben Laura en woon in Vlijmen. Op 4 oktober 2000 ben ik geboren in Vlijmen. Na 1,5 jaar was ik niet meer alleen want ik kreeg er 2 broertjes bij. Op mijn 4de ben ik begonnen met diploma zwemmen. Op mijn 6de ben ik gaan wedstrijdzwemmen omdat ik geen andere sport wist om te gaan doen en de trainer zag dat ik gevoel voor water had. Vanaf mijn 6de tot mijn 13de ging het zwemmen zo goed dat ik op mijn 13de werd uitgenodigd om in het Regionaal Trainingscentrum in Eindhoven te komen trainen. In het eerste seizoen heb ik in een aantal dagen per week in een gastgezin gewoond. Daarna ben ik op een sportcampus gaan wonen met 40 andere jonge sporters. Hier heb ik 2,5 jaar gewoond en sinds januari '18 woon ik echt op mezelf in een appartementencomplex

met andere topsporters.

Hier bouw ik aan mijn weg naar de top! In het weekend ga ik terug naar mijn ouders in Vlijmen.

 

School

Door mijn sport is het reguliere onderwijs niet mogelijk dus ben ik toegelaten op het Sint-Joriscollege in Eindhoven. Ik kan daar het LOOT onderwijs volgen. LOOT staat voor Landelijke Organisatie Onderwijs Topsport. LOOT onderwijs zorgt ervoor dat sporters school en sport kunnen combineren. Je moet een status van het NOC*NSF hebben om in aanmerking te komen voor een LOOT status. De sport staat centraal en het onderwijs wordt er omheen gepland. Hier kan ik bijvoorbeeld in 2 jaar examen doen. Zo heb ik in 2016 in 3 vakken examen gedaan op de MAVO en in 2017 de andere 3 vakken. Afgelopen schooljaar ben ik geslaagd voor mijn eerste 3 vakken van de HAVO. Ik wil later verpleegkundige gaan studeren.

 

Als ik tijd over heb vind ik het leuk om te....

- Lezen

- Puzzelen

- Shoppen

- Afspreken met vriendinnen

 

Lievelingskleur: Blauw

Lievelingseten: Pasta gerechten, Rijst gerechten, Lasagne, Pizza (af en toe), Salades.

 

Prestatie waar ik het meest trots op ben!

2x zilver op de 4x100m vrije slag en 4x200m vrije slag estafette tijdens de European Games in Baku.

 

Mijn weekindeling:

Maandag: 2 x 2 uur zwemtraining, 30 min landtraining, 1 uur krachttraining en tussendoor ga ik naar school.

Dinsdag: 2 x 2 uur zwemtraining, 30 min landtraining en tussendoor ga ik naar school.

Woensdag: 1 x 2 uur zwemtraining, 1 uur krachttraining en daarna ga ik naar school.

Donderdag: 2 x 2 uur zwemtraining, 30 min landtraining en tussendoor ga ik naar school.

Vrijdag: 2 x 2 uur zwemtraining, 30 min landtraining, 1 uur krachttraining en tussendoor ga ik naar school.

Zaterdag en Zondag ben ik thuis of heb ik wedstrijden.